Vactalk

Waarom responsive design

Mobiele apparaten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer internetgebruikers gebruiken hun smartphone dan ook regelmatig om te surfen en zoeken op internet. Omdat de websites bij een smartphone op een kleiner scherm worden getoond, dient de bezoeker in te zoomen om de getoonde informatie goed te kunnen lezen. Deze extra handeling weerhoud de bezoeker er vaak van om verder te navigeren en verlaat de website.

Een responsive website voorkomt dit. Omdat een responsive website zich aanpast aan de schermresolutie wordt de informatie zonder extra handelingen van de bezoeker direct optimaal getoond.

De responsive website wordt ontwikkeld op basis van de schermbreedte van de betreffende apparaten. Of het nu een smartphone, tablet of laptop is, de website layout past zich automatisch aan. In sommige gevallen wordt informatie welke niet relevant is voor kleinere schermen uitgezet. Ook wordt het navigatie menu voor kleinere schermen aangepast wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Neem contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over responsive websites?

Deel deze pagina via

Vestigingen

Vactik Multimedia Design

Straatweg 19a
3603CV Maarssen

T: 034-6581828
F: 034-6557161
E: [email protected]

Vactalk

Waarom responsive design

maandag 10 februari 2014, 09:27:05
Mobiele apparaten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer internetgebruikers gebruiken hun smartphone dan ook ... » Lees verder